Biblioteker effektiviserer med hjælp fra detailbranchen

mandag, oktober 17, 2016

Biblioteker har normalt ikke meget tilfælles med de kassesnurrende butikker på landets gågader og shoppingcentre. Ikke desto mindre satser blandt andre hovedbiblioteket i Gladsaxe Kommune på Tamigos vagtplanssystem, der er udviklet i tæt samarbejde med detailbranchen. Til daglig betjener Tamigos online vagtplan mange hundrede ansatte i store detail-kæder som 7-Eleven og REMA 1000.

Papir-vagtplanen er skrottet

Ifølge konsulent på Gladsaxe Hovedbibliotek, Lillian Kleivan Pedersen, der til daglig har det overordnede vagtplansansvar for Gladsaxe Bibliotekernes omkring 100 ansatte, har Tamigo resulteret i markant mindre administration.

”Jeg plejede at bruge frygtelig lang tid på at lave vagtplaner på papir – faktisk en hel uge om måneden, hvilket rent mentalt fyldte meget,” siger Lillian Kleivan Pedersen og fortsætter:

”I dag bruger vi et par formiddage hver måned på vagtplanerne, og til forskel fra tidligere ruller vi nu bare digitale vagtskabeloner ud. Vagterne er online med det samme og derfor altid tilgængelige via web og app til smartphones,” siger konsulent på Gladsaxe Hovedbibliotek, Lillian Kleivan Pedersen.

Gavner ansatte og brugere

Hun er overbevist om, at også andre biblioteker kan minimere tidskrævende administration betragteligt ved at implementere online vagtplansløsninger. Systemet kræver hverken installation eller tilkøb af it-udstyr og kan erhverves for et fast, lavt månedligt abonnement.

Hos Tamigo oplever direktør Jakob Toftgaard stigende interesse fra offentlige virksomheder, der vil minimere eller helt fjerne tidskrævende, manuelle arbejdsopgaver som eksempelvis opdatering og vedligeholdelse af håndskrevne vagtplaner.

”Biblioteker og andre offentlige virksomheder står groft sagt over for de samme udfordringer som detailbranchen med effektiviseringskrav, der ikke må gå ud over kundeoplevelsen. Her kan Tamigo med fokus på effektiv vagtplanlægning og minimering af manuel administration hjælpe med at fastholde et højt serviceniveau,” siger direktør i Tamigo, Jakob Toftgaard.

Ud over bibliotekerne i Gladsaxe Kommune bruger bibliotekerne i Roskilde-, Køge- og Helsingør kommuner også Tamigo.